Kapur Gauvram

Index

Kapur Gauvram karunaav-taaram, sansaar-saaram bhujagendra-haaram
Sadaa-vasantam hradya-rvinde bhavam bhavaan! sahitam namaami

Mangalam bhagawan vishnu mangala garudadhvaja
Mangalam pundareekaaksho mangalayatano hareehi

Sarva mangal mangalye shive sarvaarth saadhike
Sharanye tryambake gauvri naaraayani namostu te

Yani kani chapapani janmantre krutinithi
Tani sarvini nashyanti pradkshinaayaam pade pade

Devadhi vandanam
(Replace Flower from aarti at bhagwan’s feet)

Tvamev maataa cha pitaa tvamev
Tvamev bandhuscha sakhaa tvamev
Tvamev vidya dravinam tvamev
Tvamev sarvam mam dev dev

Kaayen vaachaa manasen-driyeirvaa
Budhdh-aayaatmanaa vaa prakruti swabhaavaat:
Karomi yadyatsakalam parasmeli
Naaraayan-haayeti samarpayaami

Sarve bhavntu sukhina, sarve santo niramaya,
Sarve bhadrani pashyantu maa kasiyat dhukh bhagyabhavet.

Lokaah samastaa sukhi no bhavantu (3)

Harih sharanam Harih sharanam Harih Sharanam


કપૂર ગૌવ્રમ કરુણાવ-તારામ, સંસાર-સારમ ભુજગેન્દ્ર-હારમ
સદા-વસંતમ હૃદય-ર્વીંડે ભાવમ ભવાન! સહિતમ નમામી

મંગલમ ભગવાન વિષ્ણુ મંગળ ગરુદાધ્વાજા
મંગલમ પુન્દારીકાકશો માંન્ગલાયાતાનો હરિહી

સર્વ મંગલ માંગલ્યે શિવે સર્વાર્થ સાધિકે
શરણ્યે ત્ર્યંબકે ગૌવરી નારાયણી નમોસ્તુ તે

યાની કની ચપપની જન્માંન્ત્રે કૃતીનીથી
તની સર્વીની નાશ્યંતી પ્રદ્ક્શીનાયામ પડે પડે

દેવાધિ વંદનમ
(ભાવનના પગથી આરતીથી ફ્લાવરને લો)

ત્વમેવ માતા ચા પિતા ત્વમેવ
ત્વમેવ બન્ધુસ્ચા સખા ત્વમેવ
ત્વમેવ વિદ્યા દ્રવીનામ ત્વમેવ
ત્વમેવ સર્વં મમ દેવ દેવ

કાયેન વાચા મનસેન-દ્રિયેઇર્વા
બુદ્ધ-આયાત્માંના વા પ્રકૃતિ સ્વભાવાટ:
કરોમિ યાદ્યાત્સકાલમ પરસ્મેલી
નારાયણ-હાયેતી સમાંર્પયામી

સર્વે ભવન્તુ સુખીના, સર્વે સંતો નિરામયા,
સર્વે ભાદરની પશ્યન્તુ માં કસિયત ધુખ ભાગ્યાભાવેત.

લોકાઃ સમસ્તા સુખી નો ભવંતુ (૩)

હરિ શરણં હરિ શરણં હરિ શરણં

Index Page