Nitya Prarthana / Mantras

Index

Aum Aum Aum
Aum Bhurbhuvasvah Tatsavitur varenyam
Bhargo Devasya Dhimahi Dhiyo Yonah Prachodayata


Prarthana Mantras

Ishavashyam idam sarvam yat kinch jagatyan jagata
Ten tyakten bhunjithah ma grudhah kasyaswid dhanam

Yam brahmavarunendramarutah stunvanti divyeh stavair
Vedaiha sangpadkramopanishadair gayanti yam samagah

Dhyanavasthitatadagten manasa pashyanti yam yogina
Yasyantam na viduh surasurgana devay tasmae namah

Tvamev mata cha pita tvamev, tvamev bandhuschasakha tvamev
Tvamev vidhya dravinam tvamev, tvamev sarvam mama dev dev

Asatyo mahenthi prabhu param Satye tu lai ja,
Unda andharethi prabhu param teje tu lai ja;
Maha mrutyumanthi amrut Samipe nath lai ja,
Tuhino hun chhun to tuj darshanana daan dai ja.

 


ઔમ ઔમ ઔમ
ઔમ ભુર્ભુવાસ્વાહ   તત્સવીતુંર્વારેન્યમ
ભર્ગો દેવસ્ય ધીમાહી ધિયો યોનઃ પ્રચોદાયત


પ્રાર્થના મંત્ર

ઈશાવાશ્યામ ઈદમ સર્વં યત હ જગત્યાં
તેન ત્યક્તેન ભુન્જીથાહ  હ કસ્યાસ્વીદ ધનમ

યમ બ્રહ્માંવારુનેન્દ્રમાંરુતઃ સ્તુન્વાન્તી દીવ્યેહ સ્તાવૈર
વેદૈહા સંગ્પદ્ક્રમોપનીશાદીર ગયંતી મ સમાંગાહ

ધ્યાનાવાસ્થીતાતાદાગ્તેન  પશ્યંતી યમ યોગીના
યાસ્યાનતમ ના વિદુહ સુરસુર્ગના દેવાય તસ્મે હ

ત્વમેવ માતા ચા પિતા ત્વમેવ, ત્વમેવ અ ત્વમેવ
ત્વમેવ વિદ્યા દ્રવીનામ , ત્વમેવ સર્વં મામા દેવ દેવ

અસત્યો મહેનથી પ્રભુ પરમ એ તું લઇ જા,
ઊંડા અંધારેથી પ્રભુ પરમ  તું લઇ જા;
મહા મૃત્યુમાંથી અમૃત સમીપે નાથ લઇ જા,
તુહીનો હું છું તો જ દર્શનના દાન દઈ જા.

Index Page